The Only Fun Forum
Beste gast, registreer U of log in om het volledige forum te kunnen bekijken.

[TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Ga naar beneden

[TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op zo 10 maa - 8:52


De Historische schaatswinter gaat hier verder! Ik zal hieronder een korte samenvatting geven van de wedstrijden die al gereden zijn! De hele wedstrijd verslagen zijn te vinden op BSF,Link! Mocht je je nog willen inschrijven voor de wedstrijden na de elfstedentocht? Dan kan dat! Stuur dit dan in een pm naar mij toe!
Spoiler:
Naam ploeg:

Naam schaatser 1:
soort schaatser:
Aantal punten:

Naam schaatser 2:
soort schaatser:
Aantal punten:

Naam schaatser 3:
soort schaatser:
Aantal punten:

Naam schaatser 4:
soort schaatser:
Aantal punten:


De TOFF Ranking

Om te zien wie nou de beste schaatser en ploeg heeft, houden we natuurlijk een ranking bij.
De zwaarste wedstrijden worden bestempeld 5 sterren***** de minst zwaarste wedstrijden krijgen 1 ster*. Het aantal sterren wordt beoordeeld op Historie, lengte en parcours. Hier de tabel met de punten:Laatst aangepast door TheSportMaster op zo 10 maa - 8:57; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op zo 10 maa - 8:55

Samenvatting Wedstrijden:

Wedstrijd 1: Haaksbergen*

De eerste wedstrijd op de natuurijs begon saai, maar kreeg uiteindelijk een spannende slotfase! Na vele uitlooppogingen, waarvan de mooiste misschien wel die van Sven Swennen, werd het toch een sprint tussen de favorieten, waar Jonas Pengelaar de beste bleek te zijn.

Uitslag:
1 Jonas Pengelaar - Ab Inbev - 100
2 Jan Janinho - Presto B - 75
3 Sven Swennen - Team Antwaarp - 50

Wedstrijd 2: De 100 van Eernewoude ***

In een zware wedstrijd blijven er, uit een vroege kopgroep van vijf man, 2 schaatsers over: Richard Schollaert en Zinodino Zarigano. Laatstgenoemde wint in de sneeuw nipt de sprint.

Uitslag:
1. Zinodino Zarigano – De Koningsapen – 250
2. Richard Schollaert - Presto -150
3. Jan Janhino – Presto B – 100

Wedstrijd 3: Ronde van Skarsterlân**

Een 3 mans kopgroep wordt in de laatste ronde ingehaald, waardoor een massasprint onvermijdelijk werd. Na goed werk van Richard Richardinho maakt topfavoriet Jan Janhino
Het simpel af! Richard Richardinho maakt met z’n 2de plaats het feest compleet voor Presto B!

Uitslag:
1. Jan Janhino – Presto B - 150
2. Richard Richardinho – Presto B - 100
3. Steve McClaren - Twente op ’t ijs - 80Laatst aangepast door TheSportMaster op za 16 maa - 11:18; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op do 14 maa - 8:31

Dit weekend deel 1 en 2 van de elfstedentocht!
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  RubenS op za 16 maa - 3:36

Ik kijk ernaar uit Smile
avatar
RubenS
Admin

Aantal berichten : 255
Punten : 325
Reputatie : 7
Registratiedatum : 27-01-13
Leeftijd : 21

Profiel bekijken http://theonlyfunforum.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op za 16 maa - 11:19


[size=x-large]BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 1/6 elfstedentocht verhaal[/size]
IJs: slecht
Weer: Eerst droog, later in de ochtend sneeuwjachten.
Temperatuur: Start: -18°C. ’S middags: -10 °C
Windkracht: 5
Afstand: 200 kilometer


Start

De spanning is om te snijden in de kooi waar de 24 dappere schaatsers staan te wachten. Eenmaal gestart gaan ze de snijdende kou in. Buiten is het nog droog, maar dat wordt vroeg in de ochtend anders, dan worden er zelfs sneeuwstormen verwacht. Ondertussen is het 5:15, 15 minuten voor de start dus. Mart Smeets vraagt nog even aan Ruben Schollaert hoe hij zich voelt, hij antwoordt kort en zegt: ‘Ik heb denk ik net als de rest bijna niet geslapen, maar dat maakt niet uit want ik ben in topvorm’! Aan de andere kant van de kooi wordt Thomas Helsen door een andere journalist van de NOS ondervraagt: ‘Hierdoor ben ik gaan schaatsen. Mooier en zwaarder dan dit bestaat niet’. De andere rijders tellen af, net zoals oud en nieuw. ’60, 59, 58’, de schaatsers zijn er klaar voor. Vermoedelijk wordt dit een afvalrace in misschien wel de zwaarste Elfstedentocht ooit. ‘3, 2, 1’ en weg zijn ze!

De schaatsers gaan meteen het ijs bij de Swette op. 1 voor 1 gaan ze op het bankje zitten en trekken ze snel hun schaatsen aan. Het is afwachten wie er als eerste weggaat. Bij Jonas Pengelaar zien we dat het niet helemaal vanzelf gaat, we horen nog al het een en ander gevloek net zoals bij Jan Schollaert. Uiteindelijk is het Thomas Thijs die als eerste weg schaatst.

Traject: Leeuwarden – Sneek 22km (Totaal: 0km)

Thomas Thijs(Team Antwaarp) krijgt al snel gezelschap van Patrick Kluivert(Twente op ’t ijs). Patrick Kluivert lijkt wat moeite te hebben met het snelle tempo van Thomas Thijs. Thijs blijft maar rake klappen uitdelen op het ijs net alsof het de finale is, hij heeft een mijnwerkerslampje op om nog een beetje de bochten te zien en om een brug te zien aankomen. Kluivert komt ondertussen steeds beter in zijn ritme, maar lijkt toch een beetje bang te zijn in het donker, want een ongeluk zit in een klein hoekje. De twee vooraan hebben al een voorsprong van bijna 2 minuten en dat na pas 10 kilometer.
In het peloton hebben ze duidelijk op elkaar gewacht, maar of dat nou zo verstandig is?
Al na 8 kilometer zien we bijvoorbeeld dat sprinter Jan Janinho(Presto B) iemands schaats aanraakt en een lelijke val maakt. Een paar minuten later valt Bart De Laar(De Koningsapen) in een scheur, maar ook hij gaat door. Nee het tempo zit er nog niet in in het peloton. Ver voor zich zien ze veel licht, het licht van Sneek.

Thomas Thijs vraagt Patrick Kluivert om over te nemen en doet dit dan ook. Kluivert wordt bijna verblind door het licht. Maar hoort al dat gejuich, waardoor hij vanzelf nog harder gaat schaatsen, Thijs kan zelfs even het tempo niet bijbenen en wordt boos. Voordat ze bij de eerste stempelpost aankomen moeten ze nog een stukje klunen. Klunen is heel simpel gezegd: Lopen op schaatsen. Kluivert komt als eerste bij de kluunplaats aan. ‘TAK TAK TAK’ horen de toeschouwers en Kluivert weet niet wat hem overkomt, hij gaat weer het ijs op en komt als eerste aan bij de stempelpost even later stempelt ook Thijs af. De actie Kluivert was niet al te verstandig, want nu is het nog droog en de wind mee, maar straks is die tegen met sneeuwstormen, ‘oh oh Kluivert wat heb je gedaan’ mompelt Thijs. Met iets minder dan 3 minuten achterstand stempelt ook het complete peloton af in Sneek, ook zij zijn op weg naar IJlst.

Doorkomst Sneek(22km)
Spoiler:
Kopgroep: Thomas Thijs (Team Antwaarp)
Patrick Kluivert(Twente op ’t ijs)

|
2:47
|

Peloton:
22 man


Sneek later op de dag als de toerrijders passeren.


Laatst aangepast door TheSportMaster op vr 22 maa - 21:04; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op zo 17 maa - 4:14BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 2/6b]

[b]Traject: Sneek - IJlst 4km (Totaal: 22km)


Terwijl het peloton nog in Sneek afstempelt, zijn de 2 koplopers al bijna in Sneek. Na een kleine inspanning is Thomas Thijs weer terug bij Patrick Kluivert. Onder luid gejuich schaatsen ze IJlst binnen. Patrick Kluivert neemt het er, net zoals in Sneek, weer van. We horen bij de stempelpost een verslaggever zeggen: ‘Dit onthaal zullen deze 2 nooit meer in hun hele leven vergeten!’En dat lijkt Kluivert ook nooit meer te doen, hij weet dat hij nooit deze Elfstedentocht zou kunnen winnen en dus geniet hij er extra hard van. Thomas Thijs wil weer snel door hij schaatst duidelijk voor de overwinning en dit keer neemt hij een klein gat op zijn medekoploper.

Iets meer dan 2 minuten later stempelt ook het peloton af. Even lijkt er nog een kleine demarrage van een man van Ab Inbev te komen, maar remt ook meteen weer af. We gaan op weg naar Sloten, via smalle sloten en grote meren!

Doorkomst IJlst (26km)
Spoiler:
Kopgroep:
Thomas Thijs (Team Antwaarp)
Patrick Kluivert(Twente op ’t ijs)

|
2:18
|

Peloton:
22 manTraject: IJlst - Sloten 14 km (Totaal: 26km)

We zijn dus op weg naar Sloten, misschien wel samen met Harlingen en Dokkum de mooiste van de elfsteden, maar is ook de kleinste van de elf. We vervolgen de race weer met de 2 koplopers: Thomas Thijs(Team Antwaarp) en Patrick Kluivert(Twente op ’t ijs). Thijs leek zijn medekoploper zat te zijn en versneld zelfs op dit moment nog. Kluivert gaat nu ook versnellen, maar heeft al 20 seconden aan z’n broek. Door deze versnellingen groeit de voorsprong op het peloton weer naar de 3 minuten.

In het peloton is het Angus MacDonalds die het peloton mee neemt door de smalle slootjes. Het wordt zelfs zo smal dat er 2 man in het riet worden geduwd. De eerste is George Schollaert, hij grijpt meteen naar z’n enkel en voelt dat het niet goed zit. In eerste instantie ligt hij nog naast Yuko Homamotysa, maar die kan nog redelijk makkelijk doorgaan. George Schollaert blijft even alleen achter kan zelfs nog even door, maar geeft op bij het eerste de beste dorp. Spijtig, maar helaas geen kruisje voor hem.De koploper(s) hebben nog wel de wind mee, maar die inspanning van net eist duidelijk zijn
Tol. Vooraan Schaatst Thijs nog wel aardig door, terwijl Kluivert steeds meer terrein verliest zijn achterstand op Thijs bedraagt inmiddels al 50 seconden.

Het peleton blijft aardig hard door schaatsen, daardoor zijn er wel een paar man achterop komen te liggen waaronder sprinter Jonas Pengelaar, ze lijken uiteindelijk goed te herstellen en komen weer terug in het nu nog hetende peloton.

Ondertussen komt Thomas Thijs Woudsend binnen, een klein plaatsje met een molen, maar wel beroemd omdat het aan het Slotermeer ligt.
Thijs schaatst het grote meer op en probeert de juiste route vinden, Het is een angstaanjagend landschap, het meer zit onder de sneeuw bij -15 graden, het is stil en ook heel indukwekkend. Nadat ook Kluivert het meer opschaatst komt ook het peloton op het meer aan. Waar er niks aan de hand lijkt te zijn gebeurd het, de groep splitst zich in tweeën. De ene groep gaat recht af de andere links, dan is dus de vraag wie gaat de goede kant op? Thomas Thijs komt ondertussen als eerste in Sloten aan een kleine minuut later komt ook Kluivert in het prachtige stadje afstempelen. En dan is het afwachten welke groep komt er als eerst aan? In de verte zien we een groepje van 8 man, ze lijken nog niet in de gaten te hebben dat er een aantal man zijn gelost. Zij stempelen na iets minder dan 2 minuten af, de 2de groep komt een minuut later in het zicht en gaan even later op weg naar de 5de stad: Stavoren!


Tussenstand Sloten:
Spoiler:

(afbeelding: Toeriijders schaatsen tussen Sloten en het Slotenmeer. vroeg in de ochtend
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  Pcmrules op zo 17 maa - 12:01

Yeah, drie man in de top tien. Mooi verslag, SM. Wink
avatar
Pcmrules
Admin

Aantal berichten : 58
Punten : 68
Reputatie : 4
Registratiedatum : 10-02-13
Leeftijd : 23

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op vr 22 maa - 20:59

Dank! Very Happy
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op vr 22 maa - 23:10BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 3/6 - elfstedentocht verhaal

Traject: Sloten – Stavoren 26km (totaal: 40km)

De wedstrijders krijgen in de gaten dat de wind toeneemt, dat maakt voor nu nog niet zoveel uit, maar voor straks wel als ze de wind tegen. De tegenwind wordt erger nadat ze Franeker voorbij zijn en het ergst op het traject Bartlehiem – Dokkum.

Thomas Thijs, nog altijd vooraan, blijft steeds redelijk goed door schaatsen, dit stuk zou nog moeten kunnen overleven. Wat hij niet weet is dat Patrick Kluivert zich langzaam laat terug zakken in de groep van 8 achter hem die niet echt goed samenwerk. Jonas Pengelaar(Ab Inbev) wil dat in de groep iedereen meedraait, terwijl Zinodino Zarigano(De Koningsapen) zegt dat het nog veel te ver weg is. Door die onenigheden komt de 2de groep weer iets dichterbij, daar wordt met man en macht samengewerkt om terug te komen, vooral de mannen van Presto willen graag terug komen.

Patrick Kluivert is definitief teruggepakt door de groep achterhem, waarschijnlijk zal dat de 1ste groep niet goed doen omdat Kluivert wil herstellen van de vroege vlucht. In de 2de groep lijkt Bart De Laar zich op te offeren voor zijn mede ploegmaats in die groep, dat mag best als een grootse prestatie gezien worden, want de kans dat hij de tocht gaat uitrijden wordt steeds kleiner.

Thomas Thijs ziet op een bordje op de route dat voor hem Stavoren slechts 5 kilometer verwijderd is. Onderweg pakt hij wat voedsel van wild vreemden aan, want alle kleine beetjes helpen.

Dan een belangrijke gebeurtenis is de wedstrijd. De 2de groep krijgt de 1ste groep in het zicht, het verschil tussen de twee bedraagt nog maar minder dan 30 seconden. Ook de eerste groep krijgt dat in de gaten en houden in. Nog 1 keer geeft Bart De Laar alles om weer met de 2de groep vooraan terug te komen, even kunnen er een paar man zelfs het tempo niet meer bijhouden. Nog 1 klap en ze zijn weer terug. TAK en we hebben weer een heel peloton, nog net voor Stavoren.

Thomas Thijs heeft bij het in komen van Stavoren zelfs wat extra tijd gepakt, door het stilstaan van de 1ste groep. Thijs stempelt als eerste af net zoals het peloton even laten doet. De wind krijgen ze nu iets tegen. Het feit is dat de wedstrijd weer helemaal open is!

Spoiler:
Doorkomst Stavoren
Kopgroep:
Thomas Thijs (Team Antwaarp)

|
2:41
|

Peloton:
22 man

Traject: Stavoren – Hindelopen 11km (totaal: 66km)

Vanaf nu wordt de wedstrijd anders! Thomas Thijs merkt dat meteen, hij heeft nu niet meer de wind mee maar juist iets tegen. Hij merkt dat meteen. Wat hij ook merkt is dat langzaam licht begint te worden, maar pas over een uur zal het pas helemaal licht zijn, nou ja, licht? Er hangen veel donkere wolken boven Friesland, die elk moment een bak sneeuw op de gond kan toveren. Het peloton, dat al verassend lang bij elkaar blijft, wordt langzaam een lint. Achteraan zien we mensen die het duidelijk moeilijk hebben, waaronder ook de vroege vluchter van de dag Patrick Kluivert (Twente op 't ijs) en Bart De Laar( De Koningsapen). Vooraan werken de ploegen Ab Inbev en Presto B samen, nu het nog kan!

Thomas Thijs ziet voor zich het kleine Stadje Hindelopen. In dit traject heeft hij geen problemen gehad en stempelt af. Het peloton zit nog wel bij elkaar, maar dat kan elk moment veranderen! Op weg naar Workum!

Doorkomst Hindelopen (km)
Spoiler:
Kopgroep:
Thomas Thijs (Team Antwaarp)

|
2:19
|

Peloton:
22 man

(Peleton schaatst Hindelopen binnen)

Traject: Hindelopen - Workum 9km (totaal: 77km)

Thomas Thijs is bezig met een helden solo! Dat mag duidelijk zijn! Maar plots ziet hij een sneeuwvlokje naar beneden dwarrelen. De wind neemt ook nog steeds toe, waardoor het zeer koud aanvoelt.

Ab Inbev besluit om de achtervolging te stoppen en even later besluit ook presto dat ze niet meer op kop gaan. Het peleton is nog altijd met 22 man samen en dat mag best bijzonder heten!

Oef.. Wat gebeurd er bij Thomas Thijs? Hij stapt zo in een scheur blijft even een paar seconden liggen, maar gaat toch door. Als hij even goed naar zijn been kijkt schrikt hij toch wel, een deel van zijn been is opengegaan. Pijn zal iedereen lijden in de Elfstedentocht, maar is dit niet een beetje teveel van het goede? Niet voor Thomas Thijs hij besluit om gewoon door te gaan, want hij is niet voor niets de koploper in de Elfstedentocht!

Het begint als maar harder te sneeuwen, sterker nog het lijkt meer op een sneeuw storm!
In het Peloton moeten er 2 man lossen: Patrick Kluivert (Twente op 't ijs), die te duidelijk kapot is van de acties in het begin, en Bart De Laar( De Koningsapen), waarvan het gewoon zijn dag niet is, moeten laten de groep kort voor Workum laten gaan. Hier gaat het zeker niet bij blijven!

Thomas Thijs komt, gehavend aan zijn knie, aan in Workum. Het publiek heeft gehoord wat er is gebeurd en steunen hem door ongelofelijk hard geluid te maken! Dan beseft hij dat die dit zeker niet wou missen! Het nog grote peloton komt ook aan! Op iets meer dan minuut van de koploper.

Tussenstand Workum
Spoiler:
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  RubenS op za 23 maa - 9:06

Ben nog redelijk mee Smile
avatar
RubenS
Admin

Aantal berichten : 255
Punten : 325
Reputatie : 7
Registratiedatum : 27-01-13
Leeftijd : 21

Profiel bekijken http://theonlyfunforum.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op zo 24 maa - 8:39

Ik ben net klaar met deel 5 en dat wordt een top deel!

Ergens volgende week zal ik deel 3 plaatsen! Smile
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op za 30 maa - 3:28BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 4/6


Traject: Workum - Bolward 13km (totaal: 86km)

Thomas Thijs is nog wel aan de leiding in deze 16de Elfstedentocht, maar dat heeft alles te maken met wat er zich afspeelt in het peloton! Laten we snel gaan kijken!

Ruben Rubinho van Presto B ziet kansen om weg te komen! 5 man kunnen volgen en krijgen een klein gaatje op de rest van de groep. In de voorste groep zit ook Steve McClaren van Twente op ’t ijs, hij trekt vol door en het gat wordt steeds iets groter! In de achterste groep Heeft het gehele Presto team de slag gemist en daarom wordt Richard Schollaert op kop gezet! Door het goede werk van Schollaert breekt ook die groep in tweeën!

Thomas Thijs komt, in de zware sneeuwstorm, aan in Bolsward. Zijn voorsprong is flink geslonken. 1 voor 1 passeren de groepen Bolsward. We zijn op de helft!

Doorkomst Bolsward (100km)
Spoiler:
Kopgroep:
Thomas Thijs (Team Antwaarp)

|
0:37
|

Achtervolgers 1:
6 man

|
0:18
|

Achtervolgers 2:
7 man

|
0:13
|

Achtervolgers 3:
7 manTraject: Bolward - Harlingen 17km (totaal: 99km)

Duidelijk is dat deze situatie niet definitief is! Thomas Thijs kijkt achterom, hoort in de verte meer schaatsen klappen, maar ziet niks omdat het nog altijd harder begint te sneeuwen!

Het tijdsverschil blijft onderling klein, alleen groep 3 moet wat meer afstand laten. Het is slecht te zien wie er in welke groep zit door het noodweer.
In groep 1 merken ze dat groep 2 redelijk dicht achter hun zit! Toch blijven ze door schaatsen!
Aan kop is... wacht even... we krijgen nu de namen van groep 1 binnen! In groep 1 zitten:

Groep 1:
Sven Swennen (Team Antwaarp)
Jan Janinho( Presto B)
Yuko Homamotysa (Ab Inbev)
Steve McClaren (Twente op ’t ijs)
Ruben Rubinho (Presto B)
Zinodino Zarigano ( De Koninsapen)

Een sterke groep dus met veel favorieten! Ruben Rubinho neemt de kop weer over! Achterin Yuko Homamotysa wat te eten aan van een vreemde man. Ook Steve McClaren rust wat achterin, hij weet dat teveel op kop rijden dodelijk kan zijn voor de overwinning.

Groep 3 krijgt het tempo er helemaal niet meer in, het lijken alle 7 wel dode lijken! De bekendste man in die groep is Jens Colpaerts van Ab Inbev, voor hem zit de overwinning er niet in! Sterker nog hij mag blij zijn als hij deze barre tocht uitrijdt! Harlingen is in zicht!

Thomas Thijs beseft dat dit zijn laatste meters op kop zijn Hij stempelt nog wel als eerste af. Snel daarna komt ook de eerste achtervolgers groep aan in Harlingen. De tweede groep zit op minder dan een halve minuut. Die daarna komen zijn normaal gesproken kansloos. Op naar Franeker!


Doorkomst Harlingen (116km)
Spoiler:
Kopgroep:
Thomas Thijs (Team Antwaarp)

|
0:09
|

Achtervolgers 1:
6 man

|
0:27
|

Achtervolgers 2:
7 man

|
2:45
|

Achtervolgers 3:
7 man

(afstempelen in Harlingen)

Traject: Harlingen - Franeker 13km (totaal: 116km)


De eenzame koploper Thomas Thijs laat zich afzakken in de eerste groep. We hebben dus 7 koplopers. Maar de vraag is of dat zo blijft? De groepachtervolgers werken goed samen en komen langzaam dichterbij. Dat merkt de kopgroep ook! Ze besluiten nog 1 keer er een flink ram op te geven! Maar dat ook dat helpt niet echt. Groep 2 krijgt steeds meer vertrouwen om terug aan de kop te komen. Het verschil bedraagt echter nog 15 seconden.

In de kopgroep is er dan ineens een klein bommetje ontploft. Zinodino Zarigano schaatst op kop, maar houdt in. Dat vindt Ruben Rubinho absoluut geen goed idee! ‘Wat doe je nou? Je laat ze terugkomen vuile $^#*%@%$#’ zegt hij. Zarigano pikt dit niet. ‘Wat kun jij mij nou maken? #$%^^^^$’. Door het geruzie neemt het tempo wel af, waardoor Zarigano deze oorlog gewonnen lijkt te hebben. Maar de Elfstedentocht is veel meer dan een oorlog, dat zullen ze straks na Franeker ervaren!

Plots voor Franeker gebeurd er wat schrikwekkends. Yuko Homamotysa zakt in elkaar. Komt dit door eten? Een oplettende toeschouwer ziet het gelukkig en belt meteen het ziekenhuis, spijtig zit ook voor hem deze Elfstedentocht erop. De kopgroep is aangekomen in Franeker. De 2de groep volgt op minder dan 10 seconden. De wind is nu pal tegen Het sneeuwt steeds harder en het is -10 graden. Daar komt nog eens bij dat ze nu een poollandschap ingaan. Tot Bartlehiem zullen ze bijna geen toeschouwers meer horen. Kortom het zwaarste stuk is nu aangebroken! De Elfstedentocht is begonnen aan de Hel van het Noorden!

Tussenstand: Franeker 129km
Spoiler:
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  RubenS op za 30 maa - 7:01

Mooi stukje Smile hopelijk kan ik het afwerken Smile
avatar
RubenS
Admin

Aantal berichten : 255
Punten : 325
Reputatie : 7
Registratiedatum : 27-01-13
Leeftijd : 21

Profiel bekijken http://theonlyfunforum.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op za 30 maa - 8:29

Dank! In het volgende deel zal er veel duidelijk worden!
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  Pcmrules op zo 31 maa - 5:27

Ik hoop dat het tussenklassement dan ook duidelijker is want nu kan ik enkele posities echt niet lezen met die achtergrondfoto.
avatar
Pcmrules
Admin

Aantal berichten : 58
Punten : 68
Reputatie : 4
Registratiedatum : 10-02-13
Leeftijd : 23

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op zo 31 maa - 7:40

ja, sorry ik had wat haast. Ik ben vergeten de letterkleur te wijzigen. Zal er dan aan werken! Very Happy
Morgen misschien deel 5!
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op ma 1 apr - 0:37BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 5/6 – Elfstedentocht verhaal
Traject: Franeker - Bartlehiem 35km (totaal: 129km)Direct na Franeker sluiten de achtervolgers zich aan bij de kopgroep, waardoor er 13 man aan de leiding komen. Alleen zien ze niks door de grote sneeuwjachten(stormen). Ze komen geen stap vooruit en denken allemaal aan opgeven!

George Georgeinho van Presto B probeert weg te komen uit de kopgroep. Een paar man kunnen volgen, maar er moeten er ook veel lossen. Achteraan zien we dat Alfred Schreuder de kop moeten laten gaan. Iets daarvoor zien we een bekend gezicht, hij heeft de eerste helft voor een groot deel op kop gereden, maar ook Thomas Thijs heeft bijna geen kracht meer over. Bert Van Langedonck van het zwaar gehavende Ab Inbev houdt het ook voor gezien. 10 man blijven er over!

Een van de favorieten Jan Janinho van Presto B is sneeuwblind geworden, hij valt in het riet en heeft flinke lichamelijke schade opgelopen, hij kan nog wel door. Net op dat moment valt een ploeggenoot van hem aan. Het is Ruben Rubinho, die 3 man mee krijgt en ook nog enigszins iets kunnen. Als eerste sluit Thomas Helsen aan, de man die elke keer een knappe finale schaatste en kopman is van Team Antwaarp. Daarna zien we Ap Koning(De koningsapen) terugkomen, hij heeft zich voorlopig nog rustig gehouden! Jonas Pengelaar van Ab Inbev maakt het kwartet compleet! Hij won de eerste wedstrijd van dit seizoen. Stuk voor stuk zijn dit dus topfavorieten. Ondertussen zijn we 5 kilometer voor Bartlehiem. Het weer is zo slecht dat zelfs daar geen mens meer staat!

Achter de 4 op kop is een groepje van 3 ontstaan. De groep achtervolgers. Van die achtervolgers is Ruben Schollaert het bijzonderst, hij rijdt de hele tocht tot nu toe zonder hand schoenen. Plots doet hij een vreemde ontdekking, terwijl Sven Swennen op kop schaatst, voelt hij zijn middelvinger niet meer. Hij laat hem even heen en weer bewegen en dan ‘knak’ even later valt de vinger ergens in de sneeuw. ‘Au’ hij schreeuwt het uit van de pijn. ‘handschoen, handschoen, geef me een handschoen’. Zinodino Zarigano, die ook in de groep zit, hoort het en geeft 1 handschoen, aan de man met 4 vingers. Schollaert is verbaasd en dankbaar dat hij daadwerkelijk ook nog een handschoen krijgt. ‘En nu door schaatsen we moeten samen die tocht uitrijden’ zegt Swennen die even later ook een handschoen aan hem geeft. Uit de woorden van Swennen kun we concluderen dat dit eigenlijk geen achtervolgers meer zijn, maar toerijders, die puur gaan voor het kruisje.

Dat weten de 4 vooraan nog niet! Na een dikke 2 uur schaatsen in niemandsland, komen ze aan in het beroemdste dorpje van Friesland. Bartlehiem. Het eerste wat ze zien is het bruggetje. Ze moeten eerst nog een scherpe bocht draaien, wat nog maar net goed gaat voor Jonas Pengelaar! Ook nu krijgen ze de wind flink tegen. Dokkum is nog 12 kilometer!


Doorkomst Bartlehiem (164km)
Spoiler:
Kopgroep:
Ruben Rubinho (PrestoB)
Thomas Helsen(Team Antwaarp)
Ap Koning(De koningsapen)
Jonas Pengelaar(Ab Inbev)

|
6:07
|

Achtervolgers 1:
Sven Swennen(Team Antwaarp)
Zinodino Zarigano(De Koningsapen)
Ruben Schollaert( Presto)

|
5:18
|

Achtervolgers 2:
George Georgeinho(Pretso B)
Steve McClaren(Twente op ’t ijs)

|
8:10

(De 4 koplopers komen aan in Bartlehiem)

Traject: Bartlehiem - Dokkum 12km (totaal: 164km – nog 36km te gaan)

Na de bocht in Bartlehiem kom je automatisch op de Dokkumer EE. De koplopers weten nog steeds niet wat de voorsprong is, dus blijven ze maar samenwerken. Totdat Ap Koning een kleine schijnaanval doet. De samenwerking is er meteen uit! Pal tegen de wind in, schaatsen de 4 helden niet meer zo hard. Het sneeuwt ook alleen nog maar erger...

TAK! Horen de 4 vooraan, nou ja 3, want er is er een in scheur gestapt. Het slachtoffer is Jonas Pengelaar, die wel weer opstaat, maar dit moet een grote (mentale) klap voor hem zijn geweest. De 3 wachten netjes en Pengelaar komt terug! Ineens merken de 4, dat ze weer een klein dorpje in schaatsen. Birdaard. De bruggen zijn open en er zitten nog een paar toeschouwers te kijken met -10 graden en sneeuw.

Ap Koning vindt het bij het uitschaatsen van Birdaard. Genoeg geweest en geeft er nu een rake klap op! Ruben Rubinho kan volgen net als Thomas Helsen. Pengelaar kan net niet aansluiten. Even later staat hij bijna stil. In zijn hoofd zit het niet helemaal goed meer en dat komt mede door de kou en zijn val.

De 3 koplopers zien heel vaag de molen van Dokkum in de verte. Bijzonder is dat er nog best veel publiek staat! Als ware helden worden ze verwelkomt in Dokkum. Thomas Helsen stempelt als eerst af. Nu mogen ze weer dezelfde route terug naar Bartlehiem, maar met wel 1 verschil: De wind is mee!
tussenstand dokkum 176km
Spoiler:

(Dokkum in 1997)
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  Pcmrules op ma 1 apr - 1:06

Al zowiezo top 5. Smile
avatar
Pcmrules
Admin

Aantal berichten : 58
Punten : 68
Reputatie : 4
Registratiedatum : 10-02-13
Leeftijd : 23

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op ma 8 apr - 7:56

Ik hoop ergens in het weekend het laatste deel te posten! Spannend! Wie o wie gaat er winnen? clown
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  RubenS op di 9 apr - 0:16

In een sprint win ik normaal zuiver op stats gezien Smile
avatar
RubenS
Admin

Aantal berichten : 255
Punten : 325
Reputatie : 7
Registratiedatum : 27-01-13
Leeftijd : 21

Profiel bekijken http://theonlyfunforum.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op di 9 apr - 6:33

Misschien wordt het wel geen sprint, misschien ook wel of misschien er wel tussenin:P
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  Pcmrules op wo 10 apr - 0:59

Post het nou maar gewoon. Smile
avatar
Pcmrules
Admin

Aantal berichten : 58
Punten : 68
Reputatie : 4
Registratiedatum : 10-02-13
Leeftijd : 23

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op wo 10 apr - 7:40

Op dit moment heb ik slecht internet en daardoor doet tinypic het niet goed. Dit weekend ga ik eindelijk verhuizen naar het definitieve huis waar wel beter internet ,vandaar zo laat. Na de elsfstedentocht zullen er nog een stuk of 3 klassiekers komen en als afsluiting het nk waar veel punten te verdienen zijn! Very Happy
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  RubenS op do 11 apr - 5:17

Ok Smile
avatar
RubenS
Admin

Aantal berichten : 255
Punten : 325
Reputatie : 7
Registratiedatum : 27-01-13
Leeftijd : 21

Profiel bekijken http://theonlyfunforum.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  TheSportMaster op vr 12 apr - 23:49BSF Natuurijs Cup – wedstrijd 4 - Elfstedentocht(*****) – deel 6/6 – Elfstedentocht verhaal
Traject: Dokkum - Bartlehiem 12km (totaal: 176km – nog 24km te gaan)


De 3 overgebleven koplopers zijn weer onderweg naar Bartlehiem. Sprake van samenwerking is er niet meer. Ruben Rubinho schaatst op kop en achter zijn rug versneld Ap Koning ineens. Het is een alles of niets poging, want hij is al aardig moe. Weg komt hij niet. Ruben Rubinho pakt hem op z’n tandvlees weer terug.

Aan de overkant van de Dokkumer EE zien ze de nummers 5 tot en met 7 schaatsen. En dan weten ze echt dat zij het gaan uitmaken. Dat brengt, behalve kou, nog meer zenuwen in hun lichaam naar boven.

Ap Koning stapt nog eens in een scheur, maar komt goed terecht en staat meteen weer op. Net op dat moment demarreert Ruben Rubinho. De klappen zijn goed en Thomas Helsen wordt op een paar meter gereden en later moet hij zelfs even passen. Ap Koning is boos omdat hij bij die demarrage net op de grond lag, wel kan hij weer aansluiten bij Thomas Helsen.

Ruben Rubinho schaatst dus op kop in de 16de Elfstedentocht. Een echte droom dus, maar bij die droom hoort winnen ook bij. Bij elke klap spat er energie uit zijn lijf en het gat wordt steeds groter. Bij het inkomen van Birdaard heeft hij al ruim 30 seconden te pakken!

Bij de 2 ex-koplopers doet Thomas Helsen al het werk, na een tijdje schreeuwt hij naar Ap Koning: ‘OVERNEMEN!’ en dat doet hij nog een keer en nog een keer, maar hij neemt niet over, hij is kapot. ‘Als jij mij helpt zal mijn hele ploeg bij een andere wedstrijd jouw helpen. En dan ineens komt hij toch nog 1 keer op kop! ‘Goed zo!’ Schreeuwt hij zelf terwijl hij zelf weer overneemt.

Ruben Rubinho schaatst Bartlehiem binnen. Het publiek dat er nog staat schaatst moedigt hem aan. Even later komen gebroederlijk Ap Koning en Thomas Helsen op een kleine achterstand weer door Bartlehiem!
Doorkomst Bartlehiem (188km)
Spoiler:
Kopgroep:
Ruben Rubinho (PrestoB)|
0:33
|

Achtervolgers 1:
Thomas Helsen(Team Antwaarp)
Ap Koning(De koningsapen)

|
7:45
|

Achtervolgers 2:
Jonas Pengelaar(Ab Inbev)
|
8:12
|

Sven Swennen(Team Antwaarp)
Zinodino Zarigano(De Koningsapen)
Ruben Schollaert( Presto)Traject: Bartlehiem - Oudkerk 6km (totaal: 188km – nog 12km te gaan)


Thomas Helsen moedigt Ap Koning weer aan om op kop te komen. ‘Je doet het niet alleen voor mij maar ook voor jezelf. Dit is een tocht waar nog jaren over gepraat wordt.’ Zegt Thomas Helsen die er nog vol in gelooft. ‘Ik al je voor eeuwig dankbaar zijn.’ Ap Koning doet daarna een lange aflossing. Op de GPS zien we dat de voorsprong af neemt: 24, 23, 22. ‘Yes, we hebben hem weer in het zicht!’ Schreeuwt Thomas Helsen

Ruben Rubinho heeft door dat z’n voorsprong afneemt en zet nog maar eens een tandje bij. Weer komt hij DOOR een klein dorpje, Oudkerk.


Situatie Oudkerk (194km)
Spoiler:
Kopgroep:
Ruben Rubinho (PrestoB)|
0:19
|

Achtervolgers 1:
Thomas Helsen(Team Antwaarp)
Ap Koning(De koningsapen)


Traject: Oudkerk – Leeuwaarden/Finish 6km (totaal: 194km – nog 6km te gaan)

‘Doe het jonge, doe het!’ roept Thomas Helsen tegen Ap Koning. Er lijkt een hechte band te zijn ontstaan tussen deze twee. ‘Nog een paar meter.’ Hoort Ruben Rubinho achter zich. Hij bedenkt dat het toch geen zin heeft om zo te blijven schaatsen, dan maar in de sprint verslaan denkt hij terwijl hij onder de laatste brug van de Elfstedentocht schaatst.

‘Ik kan niet meer, ik stop!’ zegt Ap Koning. ‘Geeft niet we hebben hem.’ En dan laat Ap Koning, Thomas Helsen gaan. ‘Blijf eraan hangen, je kunt tweede worden!’ Maar hij ziet dat Ap Koning er helemaal doorheen zit.

(In de achtervolging moet Ap Koning, Thomas Helsen laten gaan)

Ruben Rubinho laat zich afzakken. Thomas Helsen sluit aan. Zonder iets te zeggen schaatsen ze naast elkaar om de ander niet te laten profiteren. Ruben Rubinho laat het tempo zakken om nog te herstellen voor de sprint. Thomas Helsen vindt het niet erg, hij kijkt achterom, maar Ap Koning is uit het zicht. Weldra draaien ze de Bonkevaart op. Deze 2 mensen gaan het uitmaken. Thomas Helsen doet nog een kleine schijnaanval, maar trapt Ruben Rubinho niet in. Ze draaien de Bonkevaart op. Nog 700 meter te gaan!

ontknoping
Spoiler:
Thomas Helsen gaat de sprint zo vroeg aan dat het eigenlijk geen sprint is, Ruben Rubinho wil aansluiten en het kraakt en kraakt bij hem. Hij probeert van alles, maar kan de ontketende Thomas Helsen niet meer bij houden met 300 meter te gaan heeft hij een gat van ruim 50 meter. Hij is helemaal door het dolle heen en kan het niet geloven, echter het is wel zo Hij wint de 16de Elfstedentocht. Ruben Rubinho is helemaal van slag. Hij doet zijn schaatsen uit en wil ze kapot gooien, maar dat lukt niet, want hij is zo verzwakt! Winnaar Helsen wacht bij de finish op Ap Koning die 3 minuten later binnenkomt. Hij omhelst hem en zegt: ‘Bedankt maatje zonder jou had ik dit nooit gered!’ Ap Koning lacht: ‘Alsjeblieft’ Terwijl hij als een lapzwans over Helsen heen hangt.

Later werden de 3 gehuldigd. Helsen viert feest. Met zijn overwinning is hij ook meteen koploper in de BSF Cup. Rubinho is uiteindelijk tevreden met zijn tweede plaats en Ap Koning is nog steeds moe en kan nauwelijks nog op zijn benen staan. Het is een avontuur dat deze 3 nooit meer zullen vergeten en altijd herinnerd zullen worden door het publiek!

Uitslag 16e Elfstendentocht:
Spoiler:

De tijdslimiet, die bepaalt of je de tocht ook officieel uit hebt geschaatst, staat op precies 2 uur. Jonas Pengelaar komt op ruime achterstand als 4de. Daar achter draaien Sven Swennen en
Zinodino Zarigano de ‘Bonke’ op, Sven Swennen is de beste sprinter en wordt vlak voor Zarigano 5e. De man met 9 vingers Ruben Schollaert komt knap als 7e binnen. 1 voor 1 komen er nog mensen binnen Na 1 uur en 57 minuten draait Jens Colpaerts de Bonke op. Het wordt spannend of hij de tocht uitrijdt. En...........Hij red het net, op 1 uur 59 minuten en 48 seconden wordt hij 14e omdat Alfred Schreuder bij Bartlehiem in scheur is gestapt en moest opgeven. Laurens Verluyten komt 2 minuten te laat en heeft de tocht niet officieel uitgereden.

Tot zover deze Historische Elfstedentocht!
avatar
TheSportMaster

Aantal berichten : 135
Punten : 149
Reputatie : 0
Registratiedatum : 01-02-13

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: [TOFF/fantasie] De Historische Schaatswinter van TOFF!

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum